De vereniging is actief binnen de verschillen de takken van de kanosport. We trainen op vrijdag avond op het Staalbergven in Oisterwijk. In de zomer gaan veel leden op vakantie naar Frankrijk, Italië of Slovenië om te varen op Wildwater. Tijdens de trainingen komen technieken terug die voortkomen uit Kanopolo, Slalom en Freestyle. Maar natuurlijk wordt er ook regelmatig op Vlakwater gevaren in de regio. De vereniging geeft je niet alleen de gelegenheid om goed te leren varen, maar begeleidt je ook op het terrein van veiligheid!

Iedere vrijdag avond is vanaf 19:30 uur het verenigingsgebouw geopend.

Meer weten over de activiteiten, trainingen of lidmaatschap lees onze informatie pagina

Of neem direct contact op met ons.

Hieronder verslagen van verschillende activiteiten en nieuws van de afgelopen periode.

Recent zijn leden van kanovereniging Oisterwijk gaan wildwater varen in Duitsland bij Hohenlimburg. Net achter het Ruhrgebied ligt een aangelegde slalombaan met verschillende obstakels erin die zo een wildwater rivier (klasse II-III) vormen. Deze aangelegde wildwaterbaan is prima voor beginners maar heeft ook nog uitdaging voor mensen met meer ervaring.

Iets wat we in Oisterwijk niet kennen…

Voordat iedereen in zijn boot stapte werd de wildwaterbaan verkend. Tijdens deze verkenning werden tips gegeven hoe de verschillende obstakels het beste benadert konden worden. In verschillenden groepen werd er gevaren om het zo voor iedereen leuk en vooral veilig te houden. “Veiligheid staat voorop bij dit soort activiteiten” verteld voorzitter Twan Geraats. “We oefenen daarom ook regelmatig in zwembad Den Donk en wekelijks op het Staalbergven”. Om deze activiteiten in het najaar te kunnen doen is het ook noodzakelijk dat iedereen de juiste kleding aan heeft.

Waar een aantal leden met meer ervaring vol goede moed met de kano de hoge golven in duiken, beginnen andere leden onderaan de baan met de beginselen van het wildwater kayaken. Al snel gaat het mis en moet Arian uitstappen en naar de kant zwemmen. “Dat ging niet helemaal goed”, lacht hij. Snel terug in de kano en hij probeert het gewoon nog een keer. Later gaat het beter en proberen we het in de wat moeilijkere stukken van deze rivier. Aan het einde van de dag vaart iedereen zonder problemen achter elkaar aan de baan af.

18 dec 2022;
13 jan 2023;